Приключение с яхта от Волос до о-ви Скиатос и Скопелос

01.08.2020
Приключение с яхта от Волос до о-ви Скиатос и Скопелос!
PM Adventures Ви представят:
Едно пътешествие с яхта, за група от 8 до 10 души до островна група „СЕВЕРНИ СПОРАДИ“.
Всяка сутрин ще сте на брега на различен остров наслаждавайки се на изгрева с чаша кафе и традиционна гръцка закуска. Обядите могат да бъдат където пожелаете, а защо да не си го уловите или приготвите сами на борда? Вечерите ще бъдат на различно място всеки ден - гостоприемни таверни, примесени с магията на местната кухня и уханието на пресни подправки и узо.

Една заслужена почивка, наситена с истории и митове на острови с цветни пейзажи, тихи заливи с изумрудена вода, обляни от лятното слънце, примесени с мирис на кедри и жуженето на Северните Споради.
 • Споделено пътешествие по незабравите гръцки острови „Северни Споради“ за група от 8 до 10 души: Скиатос, Скопелос - „Малкият Санторини“, Алонисос, Кира Панагия, Перистера ,Скандзура, Скирос.
 • 01 август – 08 август 2020
 • 7 нощувки на комфортна монокорпусна ветроходна яхта Bavaria (2002) с 3 спални и 2 бани с тоалетна + кухня/ дневна + 1 отделна каюта за екипаж или друга по-висок клас яхта или катамаран
 • Сутрешни закуски, йога или крос-фит тренировки на брега на диви плажове
 • Обяди и вечери в гръцки таверни в приказни пристанища, а може да си приготвите и сами на борда на яхтата, а защо да не пробвате и малко риболов?
 • Шнорхелинг сред приказно море и риби
 • Щуро приключение за теб, твоята половинка, а защо не семейство и приятели?
ЦЕНА НА ПАКЕТ: ОТ 580 ЕВРО НА ЧОВЕК
В цената са включени:
 • Яхта клас BUDGET (Bavaria, от 2002, с 3 спални и 2 бани с тоалетна + отделна каюта за екипажа). Доплащане за по-висок клас яхта (или по-малко от 8 брой пътуващи.
 • Безплатно за деца до 6 г.;
 • Доплащане за деца над 6 г. / 9-ти или 10-ти пътник: от 495 евро (при наличието на 8 възрастни);
 • Професионален шкипер с над 20 г. опит: Емил Иванов;
 •  Наем на яхта от събота до събота във висок сезон;
 •  Настаняване в двойни каюти;
 •  Български шкипер;
 •  Гориво за яхтата;
 •  Пристанищни такси;
 •  Зареждане с електричество и вода;
 •  Инструктаж на български език;
 •  Обучение по ветроходство на български език (за желаещите);
 •  Администрация и организация на плаването;
 •  Поемане на гаранционен депозит за яхтата и застраховка на яхтата.
 • Финално почистване;
 • Сутрешни йога / крос-фит тренировки на брега на див плаж (опционално).
В цената не са включени:
 • Туристическа застраховка с опция за отмяна на пътуване - 21 евро на човек за целият период;
 • Организиран транспорт от София /тръгване в 06:30/ - пристанище Волос /пристигане 12:30/ - София  /498 км в посока/
ПРОГРАМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕТО:

ДЕН 1 СЪБОТА (01.08.2020)                                                                                                        
Настаняването на борда на яхтата ще започне около 14:00 от заливното пристанище в град Волос, от там ще се отправим към п/в Евия, където ще се насладим на гръцка салата, мидена вечеря и чаша узо в крайбрежна таверна. Ще нощуваме на борда на яхтата, закотвена на пристанището.

ДЕН 2 НЕДЕЛЯ (02.08.2020)
На сутринта ще се отправим към малкото бижу на Спорадите - о/в Скиатос. Островът е перфектната дестинация за любителите на нощния живот, шопинга и забавленията. Едновременно с това е съумял да запази автентичния си дух, за да предложи и романтични разходки по уединените си плажове. Един от известните туристически атракциони е и Паралия Лалария – плаж с множество скални образования и тюркуазени води, подходящ за страхотни фотосесии, на които приятелите Ви ще завидят.

ДЕН 3 ПОНЕДЕЛНИК (03.08.2020)
От там приключенията с яхта продължават към о/в Алонисос или така нареченият остров на пиратите. Известен с множеството си водни пещери, някога този остров е ползван за скривалище на пиратски съкровища от най-известният пират на средиземно море - капитан Барбароса. Ще посетим и „Синята Пещера“. След потапянето в историята на Алонисос ще се отправим към крайбрежна таверна в град Патитирити, където и ще нощуваме.

ДЕН 4 И ДЕН 5 ВТОРНИК И СРЯДА (04.08. – 05.08.2020)
На сутринта ще се насочим на югоизток към о/в Скирос, най-големият остров от групата на Северните Споради. Там отново ще бъдем вплетени в историята на цар Ликомед и Ахил. Легендите разказват, че като малък Ахил е бил изпратен там, преоблечен като момиче. В столицата на островът Скирос Таун има останки от венециански замък, построен върху предишен замък на цар Ликомед. Островът също е известен с отглеждането на специфична порода мини понита, изящна дърворезба и цветна керамика. Ще посетим замъкът, намиращ се на върха на планинската столица, като преминем през тесните улички с малки варосани къщички. Ще се гмуркаме в тюркоазените води и ще посетим крайбрежни музеи, влизайки все по-надълбоко в историята на Скирос.
 
ДЕН 6 ЧЕТВЪРТЪК (06.08.2020)
Финалната дестинация ще бъде о/в Скопелос, известен като мястото, където е заснет филма „Мама Мия“. Островът също е известен и с производството на маслини и сирене фета, както и местният им Скопелос пай. След обилният обяд, ще се отправим към Кастани- един от малкото не каменисти плажове на територията на Скопелос. Тъй като островът има над 300 черкви, някои от които са и музеи, няма да изпуснем възможността да посетим най-известната от тях - Агиос Йоанис, намираща се на върхa нa гοлямa cκaлa нaд мoрeтο.

ДЕН 7 ПЕТЪК (07.08.2020)
След нощувка в някой от тихите заливи на остров Скопелос, на сутринта ще се отправим бавно, но славно, обратно към пристанището на град Волос, по път можем да минем през пристанище Кириаки, където да напълним стомасите си с порция калмари, преди окончателно да се отправим към родна България.

ДЕН 8 СЪБОТА (08.08.2020)
Рано сутринта ще акустираме на пристанището в град Волос, ще закусим и съберем багажа и към 9:00 ще освободим яхтата. От там ще ни чака превоз, който ще потегли обратно към България.
 •  ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ПРОГРАМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕТО, В ЗАВИСИМОСТ ОТ МЕТЕОРОЛОГИЧНИТЕ УСЛОВИЯ
 • PM ADVENTURES МОЖЕ ДА ВИ ПОДСИГУРИ ТРАНСПОРТ ОТ БЪЛГАРИЯ - ПРИСТАНИЩЕ ВОЛОС – БЪЛГАРИЯ, КАКТО И ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА

ЦЕНА НА ПАКЕТ: ОТ 580 евро,790 евро, 980 ЕВРО НА ЧОВЕК според класа яхта:
Яхта клас BUDGET - (14+ m, Bavaria/ др. след 2002 г.) с 3 спални пом., 2 бани с тоалетна и отделна каюта за екипаж или др. подобна (580 евро)
Яхта клас ECONOMY - (14 м. Beneteau Oceanis 50 Family , др. след 2010 г.)  4 спални пом. , 3 бани с тоалетна, малка трапезария с кухня и отделна каюта за екипажили др. подобна (790 евро)
Яхта клас COMFORT - 13 м. комфортен клас катамаран след 2012 г. с 4 спални пом., 4 бани с тоалетна, голяма трапезария с кухня и отделни каюти за екипаж или др. подобна (980 еврo)
ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ НА: contact@partymanagementbg.com
ТЕЛ: +359 884 474 167; 169; 185

*Лиценз за извършване на туроператорска дейност ПК-01-7622
*PM ADVENTURES e специализиран бранд на PARTY MANAGEMENT за приключенски пътувания.


 

 
Изпрати запитване

Партньори и клиенти

От блога