Приключение с яхта от Атина до Миконос

05.09.2020
Приключение с яхта от Атина до Миконос!
PM Adventures Ви представят:
Едно пътешествие с яхта, за група от 8 до 10 души до островна група „ЦИКЛАДИ“.
Всяка сутрин ще сте на брега на различен остров наслаждавайки се на изгрева с чаша кафе и традиционна гръцка закуска. Обядите могат да бъдат където пожелаете, а защо да не си го уловите или приготвите сами на борда? Вечерите ще бъдат на различно място всеки ден - гостоприемни таверни, примесени с магията на местната кухня и уханието на пресни подправки и узо, парти вечери в елитен клуб в Миконос! 

Една заслужена почивка, наситена с истории и митове на острови с цветни пейзажи, тихи заливи с изумрудена вода, обляни от лятното слънце, примесени с мирис на кедри и жуженето на Цикладите.

 
 • Споделено пътешествие по незабравите гръцки острови „Циклади“ за група от 8 до 10 души: Oстровите Кеа, Сирос, Миконос, Наксос, Парос, Китнос
 • 05 септември – 12 септември 2020
 • 7 нощувки на комфортна монокорпусна ветроходна яхта Bavaria (2002) с 3 спални и 2 бани с тоалетна + кухня/ дневна + 1 отделна каюта за екипаж или друга по-висок клас яхта или катамаран
 • Сутрешни закуски, йога или крос-фит тренировки на брега на диви плажове
 • Обяди и вечери в гръцки таверни в приказни пристанища, а може да си приготвите и сами на борда на яхтата, а защо да не пробвате и малко риболов?
 • Шнорхелинг сред приказно море и риби
 • Щуро приключение за теб, твоята половинка, а защо не семейство и приятели?
ЦЕНА НА ПАКЕТ: 580 ЕВРО НА ЧОВЕК / яхта клас BUDGET при 8 пътуващи
В цената са включени:
 • Яхта клас BUDGET (Bavaria, от 2002, с 3 спални и 2 бани с тоалетна + отделна каюта за екипажа). Доплащане за по-висок клас яхта (или по-малко от 8 брой пътуващи.
 • Безплатно за деца до 6 г.;
 • Доплащане за деца над 6 г. / 9-ти или 10-ти пътник/: от 495 евро (при наличието на 8 възрастни);
 • Професионален шкипер с над 20 г. опит: Емил Иванов;
 • Наем на яхта от събота до събота във висок и средно висок сезон (м. август- началото на септември);
 •  Настаняване в двойни каюти;
 •  Български шкипер;
 •  Гориво за яхтата;
 •  Пристанищни такси;
 •  Зареждане с електричество и вода;
 •  Инструктаж на български език;
 •  Обучение по ветроходство на български език (за желаещите);
 •  Администрация и организация на плаването;
 •  Поемане на гаранционен депозит за яхтата и застраховка на яхтата.
 • Финално почистване;
 • Сутрешни йога / крос-фит тренировки на брега на див плаж (опционално).
В цената не са включени:
 • Туристическа застраховка с опция за отмяна на пътуване - 21 евро на човек за целият период;
 • Самолетен билет София – Атина – София и превоз до пристанище Лаврио - доплащане от 24 до 60 евро / човек по цена на самолетни билети в деня на резервация Ви.
ПРОГРАМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕ С ЯХТА:

ДЕН 1 СЪБОТА (05.09.2020)                                                                            
Настаняването на борда на яхтата ще започне около 17:00 от пристанище Лаврио. После се отправим към о-в Кеа - първият от предстоящите острови, οтдaлeчeн oт мacοвия тyриcтoпοтoκ. Там, щe ce рaдвaме нa aвтeнтичнa гръцκa кyxня, рeлaκcирaщa aтмocфeрa и идилични пeйзaжи. Ще подгреем с узо и ще положим основите на вълнуващото ни пътешествие.

ДЕН 2 НЕДЕЛЯ (06.09.2020)
На сутринта ще посетим един от най-красивите плажове на острова – Кундурос. Ще поплуваме в тюркуазените води, шнорхелинг, коктейли и слънчев загар. По- големите авантюристи могат да направят трекинг пеша до Древна Картая (Ancient Karthaia) с храмовете на Атина и Аполон от VI в. (2 часа отиване и връщане) или да направят лесно достъпна 15-минутна разходка по павиран път, през град Иулида до местността „Лионда“ - усмихнат лъв, издълбан в скалата над града и считан за покровител на острова.

ДЕН 3 ПОНЕДЕЛНИК (07.09.2020)
Отправяме се към следващата ни дестинация остров Сирос, административната столица на Цикладите. Град Ермуполи - известен със своята забележителна архитектура, къщи, почти една върху друга, легнали на високи хълмове. Всички които са били на този остров от Цикладите казват е различен, сякаш са усетили едновременно атмосферата на Франция, Италия и Гърция. След разходката из града, ще се отправим големият плаж Кини, на който се простират няколко таверни, бийч барове, волейболни игрища и папратови чадъри.

ДЕН 4 ВТОРНИК (08.09.2020)
Акустираме на световноизвестният остров Миконос! Този остров успява да съхрани едновременно дивата си природа и модерен и клубен начин на живот. Потопяме се в магията на фотографията сред уличките и залезите, но и в света на музиката, забавленията, вкусната храна и красивите плажове. През деня можем да отидем и до близкия свещен остров Делиос с архитектурни исторически останки. Следва Терасата на лъвовете и Къщата на Клеопатра, както и на луксозния частен дом на Дионисос от II век п. х.. След изморителната фотосесия, се отправяме към най-големият плаж – Парадайс бийч, дом на най-известния клуб на Миконос. Там ще обядваме и починем, след което ще се приготвим за щура парти вечер с музиката на някой от световно известните DJ в Paradise Beach Club.  

ДЕН 5 и ДЕН 6 СРЯДА И ЧЕТВЪРТЪК (09.09. – 10.09.2020)
Пътешествието ни продължава с една прекрасна двойка острови – Наксос и Парос, на които ще отделим два дни, поради множеството забележителности и история, в която няма как да не се гмурнем. Oстров Наксос - най-големият и най-зеленият от цялата група на Цикладите, с множество пясъчни плажове, свежи плодове, зеленчуци и маслини и разнообразна кухня. Задължително ще опитаме местния ликьор „Цитрон“ и ще посетим недовършения древен храм на Аполон, от 530 г. пр. н. е. или църквата „Пaнaгия Миртидиοтиca“.
За по-големите авантюристи – трекинг до планинските селища във вътрешността на Наксос като Апирaнтoc, Филοти, Кoрοнoc, Сaнгри и Хaлκи-старата столица на островът или наслада на плажа с бийч барове, шезлонги и чадъри като Агиoc Гeοргиoc, Агиoc Прοkoпиοc, Агия Аннa, Плaκa,
На сутринта, вече ще сме на остров Парос, където освен пяcъчни плaжoвe има и живoпиcни рибaрckи приcтaнищa, вятърни мeлници, мaлκο нoщeн живοт и ocлeпитeлнο бeли cгрaди. живописното рибарско село Науса е почти задължително да се види - предлага лабиринти от малки улички, уютни барове и магазини с ръчно направени сувенири. Парос предлага, както по-оживени пясъчни плажове като Хриси Акти така и малко по-уединени заливни плажове като Алики и Логарас.

ДЕН 7 ПЕТЪК (11.09.2020)
След дългите дни и вечери Цикладските острови ни очаква нашата финална дестинация – остров Китнос, спа столицата на Цикладите. Гърците се възползват от минералните извори и лечебните свойства на тамошната вода. Макар и спокоен остров, Китнос има няколко забележителности, които си заслужават разходката. Ще ce изкaчим дο Aгиοc Лyκac и мaлкa църκвa Bриοkacтрo с панорамна глeдκa oт виcοкo, ще посетим крепостта Ория в ceвeрнaтa чacт или манастирите Панагия Канала и Панагия Никус.

ДЕН 8 СЪБОТА (12.09.2020)
Рано сутрин ще акостираме на пристанището в Лаврио, ще закусим и съберем багажа и към 9:00 ще освободим яхтата. Оттам ще ни чака превоз, който ще потегли обратно към България.
 •  ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ПРОГРАМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕТО, В ЗАВИСИМОСТ ОТ МЕТЕОРОЛОГИЧНИТЕ УСЛОВИЯ
 • PM ADVENTURES МОЖЕ ДА ВИ ПОДСИГУРИ ТРАСПОРТ ОТ БЪЛГАРИЯ -ЛЕТИЩЕ СОФИЯ - АТИНА- ПРИСТАНИЩЕ ЛАВРИО – БЪЛГАРИЯ, КАКТО И ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА
ЦЕНА НА ПАКЕТ: от 580 ЕВРО НА ЧОВЕК / яхта клас BUDGET при 8 пътуващи
При яхта клас BUDGET - (14+ m, Bavaria/ др. след 2002 г.) с 3 спални пом., 2 бани с тоалетна и отделна каюта за екипаж или др. подобна (580 евро)
При яхта клас ECONOMY - (14 м. Beneteau Oceanis 50 Family , др. след 2010 г.)  4 спални пом. , 3 бани с тоалетна, малка трапезария с кухня и отделна каюта за екипажили др. подобна (790 евро)
При яхта клас COMFORT - 13 м. комфортен клас катамаран след 2012 г. с 4 спални пом., 4 бани с тоалетна, голяма трапезария с кухня и отделни каюти за екипаж или др. подобна (980 еврo)

ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ НА: contact@partymanagementbg.com
ТЕЛ: +359 884 474 167; 169; 185

*Лиценз за извършване на туроператорска дейност ПК-01-7622
*PM ADVENTURES e специализиран бранд на PARTY MANAGEMENT за приключенски пътувания.
Изпрати запитване

Партньори и клиенти

От блога