Oт Русия с любов (Москва, Санкт Петербург)

Русия е изключителна държава, с богата култура. 
Москва – едно бижу, което можем да опишем с 4 думи: изкуство, вкусно, красота и чистота. Може да се насладите на невероятно количество музеи и изкуство. Афинитетът към красивото блика от звучащият валс по радиото в най-обикновена кафейна с аромата на кафе и прясно изпечени сладкиши на ул. Любянка, до красотите в Третяковската Галерия.  В Центъра по астронавтика и Планетариума освен че ще видите невероятни космически апарати и си припомните малко от историята на човечеството и развитието на  Астронавтиката, ще си направите уникални снимки, с които да се хвалите пред приятели.   
ВДНХ е място за разходки, редица изложения и прекрасно място за организирани събития, а от телевизионната кула Останкино, ще може да си направите много хубави панорамни снимки. 
Храмът Василий блажени, ГУМ, Спаская башня и Казанският собор на Червеният площад са само една малка част от красотите на града.
В района на 
Арбат и Патриаршие пруды, както и из малките улички между „Большая Никитская“ и Большой театр ще може да се насладите на ужасно вкусна руска, казахска и узбекска кухня. А знаете ли че в Москва има и Бял Площад и доста популярни ресторантчета в района? Спирките на Метрото са един вид музей на изкуството и може да направите великолепни фотографии само снимайки уникалните арки, колони, тавани във величествените метростанции, спускащи се на Знаем популярните местенца из града и бихме се радвали да споделим с вашата група няколко заведения, спортни активности и чаша вино или водка, със сельодка разбира се! 

Санкт Петербург е перла на имперското  руско богатство и изкуство. Няма да ви стигне една седмица да разгледате само Ермитажа. Ще се чудите дали да снимате сградата или творенията, изложени в нея. В града има музей на метрото, ваенно-исторически артилерийски музей, Эрарта, Музей на Куклите и още дузина. Само на 20 мин. път от града е дворецът Петерхоф, който ще ви помете със златните си статуи и изобилие от прекрасна градина и фонтани, да не говорим за останалите дворци наоколо и изумителният Събор Петър и Павел, който ще ви посрещне преди да се потопите в градините на двореца, а насреща ви ще ви прегърне хладният порив на Финския залив на Балтийско море. Да не забравим да се разходим по Невски проспект и насладим на гледката към великолепният храм Възкресение Христово, който е също толкова цветен и внушителен колкото и Петропавловската крепост.
Изпрати запитване

Партньори и клиенти

От блога