Защо да правим виртуални събития?

27.04.2020

Както знаете  взетите мерки покрай COVID-19 принуждават компаниите да отлагат или отказват своите събития, мотивиращи тиймбилдинг програми и обучения.
Вместо да ги отлагате, ние ви предлагаме да продължите ефективна и стимулираща комуникация със служители, клиенти и партньори, което би било вдъхновяващо за всички.
ЗАЩО ДА ПРАВИМ ВИРТУАЛНИ СЪБИТИЯ?

 • Виртуалните събития са страхотно допълнение към цялата ви програма от събития 
 • Подобряват резултатите ви от реални събития (чрез анкети за обратна връзка, изпити върху обучения, онлайн игри и награди, създават продължителен контакт с вас като Организатор).
 • Имате възможност да достигнете до пъти повече хора, независимо от местоположението им, държавата, в която се намират и всякакви други физически и финансови бариери.
 • Нискобюджетно решение за контакт от страна на Организатор с целевата група, така и за присъстващите – те не трябва да пътуват, не се правят допълнителни разходи. 
 
ОСНОВНИ ВИДОВЕ ВИРТУАЛНИ СЪБИТИЯ

 
 • Уебинари от 40 до 80 минути.
На практика позволява на посетители от цялата страна свят да се присъединят и да слушат един или повече оратори по интересно съдържание. Компаниите могат да таксуват участниците за присъединяване към уебинари, като използват онлайн плащане услуги или могат да се предлагат безплатно. Уебинарите обикновено използват видео инструменти за конференции, които позволяват Q&A, стрийминг (представяне на живо) или предварително записан видеоклип и да бъдат предлагани по заявка след факта. Могат да бъдат записани и излъчвани отново.
 
 • Виртуални конференции
Виртуалните конференции са изградени около няколко виртуални конферентни зали, с малко по-сложна програма, която включва основни бележки, сесии, прекъсвания и инструменти за ангажиране на общността (Q&A, анкети, онлайн игри, чат, свързване на база интереси с други присъстващи или със самите презентатори). Приложенията за виртуални конференции позволяват да се прави пряко излъчване на няколко презентатора едновременно и гледащият да реши дали да „прескочи от една зала в друга“. Същите тези страхотни апликации ни позволяват да следим направените регистрации, да групираме участниците в отделни секции и да следим поведението им .

 
 • Хибридни събития
Хибридните събития може да бъдат вътрешни събития за една компания като обучения, при които някои служители и екипи дори може да са в други държави, а събирането им на едно място, би отнело много време и би било скъпо. Външните хибридни събития са големи конференции и панаирни изложения (например като туристическото IBTM или ITB Berlin).
Те изискват по-високи нива на видео продукция, така че да се осигурят на участниците подобно качество на презентатора като при лично присъствие, както и те да могат да се свързват свободно с въпроси, да получават обратна връзка, осъществяване на контакт с други участници или лектори и да се ангажират по-лесно със съдържание.

 
 • Виртуален или дигитален тиймбилдинг
В някои компании, служителите често работят в home office, както има и отдалечени екипи – в различни сгради, в различни градове и дори в различни държави. Това налага тяхното физическо събиране за мероприятия, за да се поддържа екипната работа и добрите приятелски взаимоотношения. На как да го постигнем ако искаме да направим нещо за екипа, бързо или дори веднага и при по-ниска себестойност? Възможностите за дигитален или виртуален тиймбилдинг ни дават тази възможност.
 
Защо да направите дигитален тиймбилдинг за Вашите служители?
Взетите мерки покрай COVID-19 принудиха много компании в световен план да отложат във времето или отменят своите събития и обучения. Много от служителите в тази сегашна извънредна ситуация са принудени да работят home office, което може да бъде доста демотивиращо и изолиращо, особено за някого,  за когото home office е ново преживяване или е по-експресивна и активна личност.
Защо е ефективно и полезно да се правят дигитални и виртуални тиймбилдинг програми?

 
 • Приобщава и мотивира служители и екипи, работещи изцяло дистанционно и при отдалечени екипи – в различни сгради, в различни градове и дори в различни държави.
 • Иновативно предложение за новаторите, които обичат да експериментират с навлизането на дигиталните събитийни услуги.
 • Ефективно и лесно измерване на ангажираност, ROI на събитието
 • Служи за подобраване на междуекипната  комуникация и мотивиция
 • Подпомага интеграция на корпоративни ценности
 • Ангажира и добавя забавен елемент в дистационните обучения чрез Q&A, анкети и викторини
 • Създава посланници на бранда чрез фото предизвикателства и споделяне в социалните мрежи

За да не страда отборният дух и връзката между колегите, PARTY MANAGEMENT разработи няколко нови програми и постави по-голям акцент върху предлаганите дигитални и виртуални тиймбилдинг програми.

Hi-Tech Mobile City Adventure
В 21-ви век технологиите срещат традициите! Известните в цял свят градски куестове тип City Alley /Treasure Hunt включва специален софтуер със загадки и търсене чрез GPS отключване на алокирани по пътя местаместа, добавена реалност (AR), фото задачи за екипа ви на известни забележителности в града, викторина  с въпроси и активни 2-3 спортни игри като предизвикателства по пътя! Въпросите и задачите може да бъдат както от обща култура и забавни, така и свързани с корпоративните ценности, информация за компанията и продуктите,а имена на хора от екипа могат да бъдат вплетени в историята. Отборите следят в реално време своя и на конкурентните отбори резултат, имат цяла листа със задачи и места за посещение, като всяко носи различен брой точки. Те трябва стратегически да решат накъде да се насочат, кои точки са им по-важни, защото времето е ограничено, а наблюдаването на конкуренцията он-лайн създава истинска треска за победа! Може да се проведе дори в различни градове и държави едновременно като отново има класиране по градове/ екипи. Party Management провежда дигитални куестове от вече 5 години за редица компании в България и в чужбина.

  
Virtual FUNtastic Racers / Виртуални
FUNтастични състезатели
Вашите служители получават QR code, чрез който лесно ще свалят от Google Play специално създадена за Вас приложение с игра. Всеки участник вижда online класиране на всички играчи. Изпълняването на предизвикателствата се класира автоматично чрез получаване на определен брой точки, в случай че отговаря на изискванията. Имате ограничено време (1 час) и предизвикателства, които може да предизвикват участниците да интерпретират разбирането си за мисия на компанията, корпоративни ценности чрез фотозадачи и създаване на видео съдържание. Чрез въпроси и отговори, както и специални загадки и логически задачи, дори с трудни кодове и шифри, участниците ще се потопят в магията на тиймбилдинг преживяване, дори у дома или в офиса.


Digital Quiz Online
Повишете настроението на вашите служители с DIGITAL QUIZ тиймбилдинг!
Подходящ за служители, работещи в домашния офис, отдалечени екипи, по време на конференции и семинари. Всички участници ще получат специален QR код / ​​линк за изтегляне на приложение с игра QUIZ, специално създадена от нас за вашия екип.
Играта се състои от няколко въпроса, на които всички ваши колеги ще отговарят за ограничено време.
Това ще донесе на екипа определена сума точки за изпълнение.
Те ще получават онлайн оценка в реално време, което повдига конкрентния дух в една надпревара.
Те ще трябва да тълкуват разбирането на вашите корпоративни ценности, да отговорят на въпроси - дори забавни и от различни области като История, География, Музика и Филми, да разгадават специални логични задачи с тайни кодове и шифри.


VR Quest Mission Mars

Мисия до Марс? Специална задача като част от екипажа - е да приземите кораба успешно, като се справите с всички предизвикателства - черна дупка, ускорение, налягане,  привършване на запаси. Корабът ви е ударен от астероиди и трябва да успеете да се приземите, заредите на космическата станция и да излетите обратно. Как ще поправите щетите от астероидите?
Бизнес симулация с виртуална реалност (VR очила) като задача в космическият кораб.Beat The Rhyme

Във Beat the Rhyme Вашите служители ще създадат свой собствен remake на известна песен. Предизвикателство, в което те ще трябва да се синхронизират, да подменят думи в текстовете или да създадат собствена нова поема/ хайку по екипи, използвайки определени думи. Лесно може думите да се свържат с Ваши корпоративни ценности, които те ще трябва да интерпретират.  

BEER BOX Challenge
Пивкото пиво хората сБИРА! Всеки си е у дома или в офиса и получава специална бирена селекция – кутия с 5 различни крафт и международни бири, заедно с придружаваща разядка. Виртуален урок с дегустация на бира с професионален пивовар, който ще ви разкаже някои от тънкостите в приготвянето и вкусовите специфики на специалната бирена селекция. Ще може да си кажете наздраве, да питате и да си говорите с останалите участници и дори ще има викторина с въпроси  и онлайн класиране за най-добрите бирени познавачи.

Virtual Away Day

За да не страда екипният дух!
Мотивирайте служителите си с виртуално тиймбилдинг приключение. Всички
получават QR code, чрез който лесно ще свалят от Google Play специално създадено от нас за Вас приложение с игра. Имате ограничено време и предизвиктелства, чрез които да интерпретирате разбирането си за мисията на компанията, корпоративни ценности чрез фотозадачи и създаване на видео съдържание. Всеки участник вижда online класиране на всички играчи в дигиталният ни тиймбилдингЧрез Q&A, както и специални загадки и логически задачи, дори с трудни кодове и шифри, участниците ще се потопят в магията на тиймбилдинг преживяване както у дома или в офиса, така и по време на конференция или обучение!


Big Picture: Unite the divided
Корпоративните ценности оживяват с цветове и емоции в рисуването! Всеки си е у дома или в офиса и получава специална кутия с всичко необходимо като четки и бои, моливи, канава и своят проект – част от картина с инструкции. Частите са от предварително одобрен от Вас като дизайн проект. Никой не знае как изглежда цялото, всеки знае само кои други участници са със съседни парчета от проекта. Те може да се свържат помежду си, да обсъдят специфики в цветовете и отстоянията за да са сигурни, че действат екипно. Имат достъп чрез виртуална платформа до останалите участници и до водещият модератор, който помага в начинанието. Когато всеки е готов с неговата част, то чрез приложението изпраща снимка на модератора, който има задачата да сглоби картината и да я изпрати до всички участници. Реалната картина също се сглобява, като за целта парчетата се събират от куриер от всеки участник. 


Virtual Masterchefs

Гответе дори у дома с професионален майстор готвач! 
Ако искате да се докоснете до височините на готвенето, да се забавлявате в приятелска среда и да научите тънкостите на кухнята, този тийм билдинг е точно за Вас. Ще получите различно изживяване, като получите кутия по куриер с необходимите кулинарни съставки, нестандартни тайни рецепти, които след това можете да приложите в кухнята. Използвайки онлайн платформа, вие ще бъдете част от демонстрация с различни вкусове от цял свят, използвайки основни съставки и изкуството на плейтването, украсявайки изисканите ястия, които ще приготвите с професионалния готвач - френски, перуански или азиатски ястия, суровоядни и веган десерти. Работим с няколко страхотни имена в кулинарията като Божана Кацарова, шеф Милен Златев, Men in the Kitchen и др. и можете да се докоснете дори до молекулярната кухня!   
С помощта на онлайн пратформа ще станете част от демонстрация на различни вкусове от цял свят, използването на основни съставки и красивото поднасяне (plating), декорирайки изисканите ястия, които ще подготвите заедно с Шеф Божана - френска, перуанска или азиатска кухня с Тайванско Бао с пържено корейско пиле, мариновани зеленчуци, мисо майонеза и гома краставица. Ще готвим на пара, изключително вкусно и ефектно ястие.