Приключение сред каньони и реки до замъка на граф Дракула в Румъния!

18.05.2018
Приключението ни ще започне с вечерен Букурещ и посещение на най-известния им ресторант, датиращ 300 години назад с уникална архитектура и вкусна румънска кухня. Следва разглеждане на ожувените късно вечер улички в центъра, изпълнени с барове, ресторанти и хора.


На сутринта се отправяме към замъка Пелеш в Синая, с изумителна архитектура.


Следва Брашов и хапване в уникално артистичен пиано-бар с джаз музика и средиземноморска кухня или пък ако сме почитатели на таверните и пробване на местна кухня и обичаи, ще хапнем под земята, в типична румънска кръчма, където ще ни нагостят и с пръжки с лук и чаша молдовско вино, докато чакаме основното ястие :) 

Сутринта пием кафе на слънчевия и красив площад в центъра на Брашов или на тереса с панорамни гледки над покривките на града, град, който ще ни очарова също толкова, колкото една Златна Прага.

Втурваме се в следобедни приключения с колела и вело-преход сред каньони, скали и реки и дивата природа на Румъния, с уникални панорамни гледки и типични румънски селца. 

Пътя ни ще пресичат пастири с овце, ще ни посрещнат румънсци в едно от най-живописните селца на върха с прословутия Овчарски пай или Мамалига, а после следва скоростно спускане чак до ...замъка на Дракула. 

Там ще похапнем сладко с гледка към замъка и се отправяме обратно в Брашов.

На третия ден, на връщане към България, спираме на по кафе и хапване на уникалния замък Канакуцин с гледка към величествените върхове насреща.